hero
(INSTAGRAM/chazynash)

EDITOR : YAYAN SUPRIYANTO

1 Februari 2019, 12:05 WIB

MALAYSIA

Muda, ganteng, dan terkenal. Tiga kata ini cocok banget buat menggambarkan sosok bernama Chazynash. Cowok asal Malaysia ini adalah seorang selebgram terkenal yang sering membuat konten lucu di Instagram dengan jumlah followers mencapai 665 ribu.

Tapi ada satu hal yang menarik dari sosok selebgram yang satu ini, sebab menurut informasi yang beredar Chazynash ternyata memiliki darah bangsawan loh. Menurut laman World Of Buzz, Chazynash sendiri disebut masih memiliki hubungan dengan Keluarga Kerajaan Perlis. 

Perlis sendiri adalah sebuah negara bagian paling utara dan terkecil di Malaysia. Wilayah ini sering menjadi tempat transit bagi orang-orang yang ingin ke Langkawi dan Thailand. Melalui unggahan yang di-posting oleh Keluarga Kerajaan Malaysia, Chazynash terlihat berfoto bersama dengan anggota keluarganya yang lain.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bubbye Cameron. Hello Camera coz besok back to work dah! Uhuk! Ada yang masih bercuti ka besok?

A post shared by Chazynash (@chazynash) on

Ia diketahui menyandang gelar YM Syed Fernarsh Ibni Dato' Seri Syed Badlishah Jamalullail. Selain aktif di Instagram, Chazynash juga sering memposting video di channel YouTube miliknya. Salah satu video yang paling terkenal berjudul 'Dengki Gang' yang merupakan video parodi dari lagu hits Lil Pump "Gucci Gang".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ada gaya macam PASKAL dak? ???? Gaya ja lebih noh, tapi tarik diri awai dalam PASKAL Challenge @astrogempak. Uhuk! Ramai follower saya kecewa dan duk tanya pasai apa saya nampak pancit dan tarik diri awai. Meh saya bagi tau supaya ampa semua tak tanya dah. Apa2 pun, saya nak cakap sorry lah kepada semua follower saya yang duk menaruh harapan kepada saya, duk ingat saya boleh tanggani semua cabaran PASKAL Challenge ni, tapi hampeh.. hahaha sorry2. Pasai apa saya pancit dan tarik diri awai? Semua ni sebab persediaan saya tak cukup. Stamina saya 0%. Training apa pun tak. Sebagai ayah kepada 3 orang anak kecil, tambah2 ada anak twins, rehat memang tak cukup apatah lagi nak pergi gym atau jogging jaga fitness bagai. Plus, time warm up (jogging 3km) dalam PASKAL Challenge ni, saya pi pakai boot askar plak. Berat nakrey ahh!! Macam jogging atas bendang oh.. mau tak pancit. ???? Macam nak mampuih dah time tu dengan kandungan gula dalam badan saya kurang. Cakap pasai stamina memang 0%, tapi strength tu ada la dalam 50-60% dari 5 tahun dulu (time aktif street workout). Tapi yang boleh saya tarik diri tu, sebab mental saya tak kuat lah. Saya didenda kena buat 30 x knuckle push up lagi atas jalan tar ceq oii!! Tar dia plak tajam2 oh. Time tu mental saya mampu bertahan sampai 23 reps saja. Lepas tu saya tak tahan sakit, saya turunkan lutut. Lepas tu kena denda tambah lagi 30 x knuckle push up! Lalu saya terduduk terus, memikirkan pasal anak2 dan isteri saya.. “Umoq aku dah 30 oi, ada 3 orang anak, aku bukan Chazynash yang single dan gila2 macam 5 tahun dulu dan aku bukan PASKAL dan tak layak jadi PASKAL!”. HAHA lepas tu saya tak fikir panjang, terus tarik diri. Saya fikir katil ja time tu.. hehe Ya, macam tu lah cerita dia. Kalau saya join time saya single dulu, takda hal kot. ???? Dan saya akui, PASKAL bukan beshe2 weh.. memang SENTIASA YANG TERBAIK! ????????

A post shared by Chazynash (@chazynash) on

Cowok berparas tampan ini juga membuat beberapa video fitnes, di mana ia membantu penontonya tentang cara melakukan work out yang efisien. Enggak cuma memiliki karir cemerlang di media sosial, Chazynash juga berprofesi sebagai seorang aktor. Ia saat ini sedang membintangi sitkom di salah satu stastiun lokal Malaysia.

WORLD OF BUZZ

0

share
X

Report Comment

You must login to report comment

<% totalComment() %>
No Comment Yet
<% comment.user.name %>
  • reply
  • <% child.user.name %>
    View More Comments
View More Comments
No Comment Yet
<% comment.user.name %>
  • reply
  • <% child.user.name %>
    View More Comments
View More Comments